Gazdovsku večeru v trebišovskim kaštiľu pripravujú kultúrnici na tretiu júnovú nedeľu

Pracovníci Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove prichádzajú so zaujímavou akciou určenou pre všetkých vyznávačov regionálnych tradícií a milovníkov kulinárskeho umenia starých gazdov. V priestoroch vínnej pivnice Andrássyho kaštieľa sa 15. júna 2014 od 16.00 hodine uskutoční Gazdovská večera s degustáciou tokajského vína. Príjemné posedenie v spoločnosti dobrého vínka, jedla starých materí a dobrých ľudí ponúkne možnosť strávenia spoločných chvíľ na vzácnom historickom mieste.

Gazdovská večera bude pozostávať z troch chodov. Počas predjedla si účastníci pochutia na domácom chlebe, pomletých oškvarkoch, ktoré budú poliate bravčovou masťou s cibuľkou. Hlavným jedlom budú pečené bravčové rebierka s hrubou lokšou. Pečené buchty ako dezert doplnia posledné prázdne miesto v žalúdku prítomných. Každý zúčastnený ochutná z troch základných odrôd vín, furmintu, lipoviny a muškátu.
Na gazdovsku večeru v trebišovskim kaštiľu si treba lístky vopred zarezervovať do 12. mája 2014 v Turistickom informačnom centre, sídliacom na prízemí kaštieľa. Cena lístka je 10 €. Kultúrno- spoločenské posedenie organizuje kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v intenzívnej spolupráci s Cirkevnou strednou odbornou školou sv. Jozafáta v Trebišove.

Po večeri ponúka trebišovské múzeum svoju novú kultúrnu službu. Je ňou zážitková jazda po kaštieľnom parku na prepravníku, ťahanom historickým traktorom. Jazda presne na takom traktore, aký používali kedysi starí gazdovia. Povoziť sa môžete len za 1,50 €.

Gazdovskavecera

Tento článok si prečítalo 1 802 ľudí